Au inceput orele online – orele obligatorii online.
Astfel, unii parinti au rasuflat usurati pentru ca in sfarsit, odraslele lor beneficiaza de aceste ore „la fel cum practica marea majoritate a celorlalte clase” – citat de pe grupul de parinti.
Nu se discuta despre continutul orelor, de cat ii ajuta pe copii, de cat sunt profesorii de pregatiti… nu! – doar de faptul ca unii beneficiaza iar ai nostri, nu!
Alti parinti vad in scoala online un motiv de nemultumire. Mult prea ocupati cu „work from home”, acesti parinti au alte probleme cum ar fi praful nesters de pe birou, teancul de rufe nespalate si faptul ca nu mai pot sa stea in pijamale de frica dnei care poate sa sesizeze toate aceste lucruri.
O alta nemultumire adusa de acest tip de invatamant este data de faptul ca unii profesori trimit temele pe whatsapp. Aceasta metoda de a trimite temele bulverseaza copiii. Explicatia ar consta in faptul ca mesajul original cu teme, trece pe la prea multi receptori – de exemplu, profesoara de engleza trimite mesajul cu tema doamnei invatatoare; doamna invatatoare trimite mesajul mai departe parintilor; parintii trimit si ei la randul lor tema copiilor, pe whatsapp. Astfel, copiii se pomenesc cu mai multe mesaje de la parinti si nu mai inteleg pentru ce materie sunt temele respective.
Desigur, sunt parinti care iau lucrurile asa cum sunt: daca doamna invatatoare nu a facut ore pana acum inseamna ca nu a considerat necesar sau nu a avut abilitatatea necesara sa desfasoare astfel de cursuri; daca doamna a facut cursuri – a facut pentru ca a considerat ca asa este bine pentru ea si clasa ei.
Acum, toti scolarii trebuie sa faca cursuri online, deci, din acest punct de vedere nu mai exista diferente.
Doar ca totusi, parintilor le plac diferentele. Mai ales cele dintre copiii lor si restul copiilor.
Cand doamna cere adresele de mail pe care sa trimita linkul pentru logarea pe platforma virtuala, parintii se conformeaza. De fapt, unii parinti pentru ca altii – au nevoie de timp pentru a crea adrese de mail copiilor. Nu vor sa dea adresa lor ci adresa copiilor – lucru perfect normal daca acestia ar fi la gimnaziu si nu in scoala primara. Nu se pune problema ca nu s-ar descurca ci doar ca ei sau unii dintre ei nu tin minte ca trebuie sa se spele pe dinti. Acum, trebuie sa dea dovada de responsabilitate si sa isi verifice in fiecare zi casuta de mail, sa vada ce mesaje / teme / linkuri au primit de la doamna.
Deci, pentru unii a fost „trimiteti linkul copilului!” iar linkul a fost trimis copilului. Interesant a fost dupa cateva zile, cand erau logati doar jumatate dintre copii. Motivul? Doamna schimbase ora de incepere a cursurilor… iar amuzanti erau parintii confuzi de pe grupul de whatsapp: „Cursurile nu erau la alta ora??”
Si asa au inceput cursurile online obligatorii…