Am hotarat sa petrecem o zi in aer liber cu copilul. Prin urmare, am trecut in revista variantele din Bucuresti: Gradina Botanica, Zoo Baneasa, parcul Herastrau cu Muzeul Satului si Palatul Mogosoaia (foarte aproape de Bucuresti). Dupa ce am prezentat fiecare optiune, a venit intrebarea: „Si animale sunt doar la Zoo? Pot sa le hranesc?” Raspuns: „Nu!” pentru ca in locurile cu animale vizitate de noi, animalele nu pot fi hranite. De ce nu poti sa hranesti oile de la zoo? Cand sunt pe pajiste la pascut, le monitorizeaza cineva cat mananca?! OK, nu ar trebui hranite cu ce are fiecare prin sacosa dar pot fi instalate dispozitive de unde sa poate fi cumparata mancarea pentru animale.
Singura varianta care il incanta era la zoo dar era dezamagit de faptul ca nu putea sa interactioneze cu animalele. Isi dorea sa mearga undeva unde putea sa fie antrenat intr-o activitate, nu doar sa priveasca.
Asa ca mi-a venit alta idee: Edenland – acolo clar avea ce sa faca, doar isi zic parc de aventura. Ne aventuram si noi si o luam spre Balotesti – unde se afla parcul. Cand mai avem vreo doi km dam de un drum prost – numai gropi. Noroc, ca dam repede de parcarea amenajata.
La intrarea in parc, pe un panou erau afisate preturile. Pana sa intelegem cum vin, un agent de paza dornic sa ajute, ne explica ca la intrare se plateste doar accesul in parc iar restul (catarat, calarit, pictat, loc de joaca) se achita la o casa in interiorul parcului, in functie de ce isi doreste copilul sa faca.
Ultima data cred ca am vizitat Edenlandul cu vreo trei ani in urma. Atunci nu era tarif pentru intrare asa ca nu m-am stapanit sa nu gandesc: „ia’ uite si la astia! iti iau bani si pentru plimbat!” Doar ca spre surpriza mea, parcul s-a dezvoltat iar pretul de la intrare este justificat deoarece in partea stanga a aparut o mini gradina zoologica. Aceast lucru l-a incantat pe copil doar ca.. aceeasi problema de care vorbeam mai sus: animalele nu pot fi hranite, conform avertismentelor de pe garduri.
Dupa ce ne-am plimbat pe alei si am vazut toate animalutele, ne-am indreptat spre zona de catarari. Pe drum am observat ca au aparut: alei frumos pavate, casute in copaci pentru cei care vor sa innopteze acolo, zona de echitatie amenajata, noi locuri de joaca, foisoare unde se pot organiza zile de nastere iar numarul traseelor din copaci s-a marit. De asemenea, sunt mai multe mese unde pot fi asteptati cei cu chef de aventura.
Exista si o terasa de unde pot fi cumparate diverse rontaieli si apa.
Dupa cateva ore bune petrecute in mijlocul naturii, putem sa spunem ca „am trait aventura”.